Tijdens onze programma’s ontwikkelen deelnemers de lekkerste recepten. En die delen we natuurlijk graag!
Wortel Schieten Almere 2022
De studenten die in 2022 deelnamen aan Wortel Schieten in Almere ontwikkelden plantaardige recepten voor De Volkskantine. Een vakjury en een publieksjury verkozen achtereenvolgens de Sudanese auberginesalade en de pompoenpannenkoeken tot de lekkerste gerechten.
Pompoenpannenkoeken – Sudanese Auberginesalade – Fried Rice – Ghanese Jollof Rice – Vegan macaroni – Vegan Risotto – Avocado sushi – Champignon loempia’s – Eritrese Alicha – Eritrese Linzenschotel
Wortel Schieten Dordrecht 2022
In Dordrecht ontwikkelden studenten gerechten met sopropo, molokhia, libanese courgette en okra. Allemaal gewassen die geoogst worden in stadslandbouwkas De Oude Beer en waar in Nederland weinig mee gekookt wordt. De recepten worden gebruikt om de afnemers van de gewassen van De Oude Beer te inspireren.
Zigni met lamsvlees – Ros Wa Chodrawat – Okra curry – Libanees brood met kip – Lasagne met molokhia – Bolcourgette in Tomatensaus
Met Wortel Schieten benutten we kennis van mensen uit verschillende culturen om oplossingen te vinden voor voedselvraagstukken. Tegelijkertijd werken we aan de participatie en integratie van deze ‘ontwortelden’.
Met het project Je Moeder! vergroten we de betrokkenheid van ouders op school. Basisschoolleerlingen krijgen les over eten en scholieren doen onderzoek naar familierecepten en halen zo hun ouders de klas in. Dat zorgt voor een positief leerklimaat en gelijke onderwijskansen voor elk kind.
We werken met de Voedselapotheek aan een gezonde voedselomgeving. Want wie gezond eet en zich ook gezond voelt, heeft een betere kans zich te ontwikkelen en mee te doen in de maatschappij.
Elk kwartaal organiseert Het Eetschap “Het Gezelschap”. We praten je bij over onze projecten, gaan in gesprek en genieten samen van een lekkere lunch. Meer info of aanmelden: Het Gezelschap
Privacy
Cookie Policy
Webdesign by Raisa Kingma
© Het Eetschap 2020